Telefoonhoezen annex brillenkokers van staallappen en spijkerstof (10 euro)

Van een staalboek met ruim 100 prachtige lapjes van decoratiestoffenleverancier Fabricut, gekocht bij Kringloop Wageningen, maakte ik april 2021 een serie telefoonhoezen. Omdat ik ook als voering een stevige stof nam (spijkerstof), zijn ze tevens geschikt als hoes voor zonnebrillen en leesbrillen.

Geborduurde patchwork yogamattas van spijkerstof en stofstaallapjes (60 euro)

Je kunt natuurlijk gewoon een touw om je yogamat doen, en hem zo opbergen. Maar de meeste matjes zijn kaal, en nogal grijzig. Zeker als je hem niet in een kast, maar in je (slaap)kamer wilt leggen, zoals ik, is het leuker om er een stoffen hoes omheen te doen. Vanwege zijn vele kleuren past onderstaande hoes in vrijwel elke kamer. Lees ook: Experimenteren met spijkerstof

Strijkplankhoes van sprei en oude handdoek (20 euro)

Eind april 2021 dacht ik dat ik alle mogelijke toepassingen voor versleten cq beschadigde handdoeken wel gezien had, (zie: ‘Van alles kun je met oude handdoeken’), maar tot mijn verrassing vond ik toch nog een onverwacht handige toepassing: een strijkplankhoes! Een gemiddelde omvang handdoek is precies groot genoeg als zachte onderdoek, kleurige lap eromheen, koord erdoor en klaar.

Mandolinetas gevoerd met versleten matrashoes (25 euro)

Veel instrumenthoezen zijn nogal saai: meestal zwartgrijs. En waarom zijn ze zo zelden van stof? Deze blauw/witte hoes voor een mandoline is gevoerd met matrashoes, welke een dunne laag beschermend polyeter bevat. Sinds april 2021 bevat mijn studio namelijk ook een oud matras, om eventueel schuim in te zetten als vulmateriaal (bijvoorbeeld als de fiezels op zouden zijn).

De binnenstof is van versleten spijkerstof, de buitenstof van een lap ecokatoen van de markt. Een knoop aan de bovenkant (nu open) zorgt voor bescherming van het hele instrument.

Klompviooltas van stevig vilt

Onderstaande tas voor een klompviool maakte ik van stevig vilt, ik zette er applicaties op van dun vilt, en voerde hem met dikke katoen.