Portemonnee van stofstaallapjes en/of spijkerstof (20 euro)


Voordeel van leren portemmonnees is dat ze lang meegaan, maar voordeel van vegan stofstalen portemonnees is dat ze lekker zacht en kleurig zijn. En is er eens wat kapot, dan zijn ze met naald, draad, en eventueel een lapje, makkelijk te repareren. Zie ook Portemonnees maken in serie.

Boekenleggers van gekleurde handdoek (15 euro per drie)

Deze winkel heeft niet alleen tassen en portemonnees te koop. Ook altijd welkom als cadeau is de…. boekenlegger. Onderstaande boekenleggers zijn te verkrijgen (en ook eenvoudig zelf te maken) in allerlei kleurencombinaties. Zie: Veel maken van versleten handdoek en Kleuren met kurkuma en rode kool.

Boekenleggers van geborduurde deurhanger (10 euro per drie)

Soms vind je in een vintage winkel prachtig borduurwerk. Een ooit met veel zorg gemaakte deurhanger knipte ik op in 18 boekenleggers, waar ik dan hier en daar wat kruissteken weghaalde, en er andere bij maakte.

De boekenleggers
De oorspronkelijke deurhanger

Boekenleggers met erin geborduurde namen

Veel vintage winkels hebben ook borduurstof, – kraaltjes en – zijde liggen, afkomstig van borduurders die ermee zijn gestopt. Dit materiaal gebruikte ik om stoffen leggers te borduren, op zo’n manier dat alle letters van de namen van degenen voor wie ik ze borduurde erin zaten (check: links sonja, rechts ellen). Lees meer over borduren (door mannen) in: Stof bewerken voor een betere stemming